måndag 23 maj 2011

Operation Kill/Capture

Dokument utifrån beskriver USA:s nya taktik sedan ett år i Afghanistan, "Kill/Capture". Den för tankarna till "Search and Destroy" i Vietnam, och är en lika effektiv metod att få hela folket att fyllas med hat mot ockupanterna. För ockupanter är amerikanerna. Den "afghanska regeringen" förstår vad taktiken leder till och är emot den. Men marionettregeringen har förstås ingen talan.

Specialförbanden som i praktiken fungerar som mordkommandon, ingår inte i NATO, utan är direkt underställda general Petraeus. Räderna görs alltid på natten, soldaterna sparkar in dörrarna och drar ut de boende. Det som är ett speciellt effektivt sätt att göra invånarna till talibaner är att kvinnorna förnedras enligt afghanska värderingar. När USA gör "misstag" och bombar civila valarbetare, så vägra man hårdnackat att erkänna det.

Varför beter sig USA så idiotiskt? Man har insett att kriget inte går att vinna, så därför vill man som hämnd döda så många "talibaner" man bara kan innan man drar sig ur. Jag kan inte se någon annan förklaring.

Vad säger Juholt, Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt? Ställer ni verkligen upp på det här?

2 kommentarer:

  1. Phoenix-programmet var det under Vietnamkriget. Någon (var det Guillou?) definierade det som att man mördade vietnameser som kunde läsa. Det är typiskt för den misslyckade krigföringen i Afghanistan att man hoppar från den ena strategin till den andra med förhoppningen att NÅGOT skall fungera någon gång.

    SvaraRadera
  2. Enligt Wikipediaartikeln om Phoenix-programmet, så mördade man 26,369 st misstänkta FNL-anhängare under programmets gång. Och torterade oräkneliga fler.

    En viktig beståndsdel i programmet var att involvera marionettregimen i det. Detsamma sker enligt "Dokument utifrån" i Afghanistan. General Petraeus berättade förnöjt hur det är marionettregimens soldater som får skrika till invånarna att komma ut från husen med armarna över huvudet. Faktiskt verkade han vara såpass dum i huvudet, så att han trodde att detta skulle göra marionettsoldaterna populärare hos befolkningen!

    Idén med "Search and Destroy", var att attackera byarna från luften med helikopter. Så det handlade om ett ännu mer urskiljningslöst mördande.

    SvaraRadera