fredag 25 maj 2012

SvD attackerar Anders Borg!

Här är ett inlägg på en annan blogg, men den kunde ju lika gärna stått här:
"Ankarloo får stöd".

4 kommentarer:

 1. När staten gör vinst är det du, skattebetalare som går back.

  Vinst på skatten, vinst på A-kassan, Vinst på sjukförsäkringen osv. Staten är den värsta utsugaren vi har nu i princip om vi räknar bort bankerna.

  SvaraRadera
 2. Och var är oppositionen? Javisstja, den gillar ju Staten i princip, för den vill administrera den borgerliga Staten sedan länge. Inte få bort den. ("Båd stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter digna ned" var ju den gamla analysen före "välfärdsstaten")

  SvaraRadera
 3. Fast på den gamla tiden ansåg även S att tänkande à la Borg var "dårhusmässigt", http://www.folkrorelser.org/rorelsemapp/dokument/wigforss.html. Idag är de helt nöjda med att sitta i dårhuset själva.

  SvaraRadera
 4. För Wigforss var de statliga arbetena steg på vägen mot ett förnuftigare samhällssystem, det socialistiska.

  "Att de offentliga arbeten, som socialdemokraterna nu vill sätta igång, endast är ett steg mot ett sådant medborgarnas herravälde över sitt arbete, är för ingen fördolt. Hur långt det ensamt kan leda till lättande av krisen, kan endast erfarenhetern visa. Men det ger tydligt uttryck åt den strävan, som bär upp den socialistiska rörelsen, att frigöra produktionskrafterna ur de fjättrar, som den privatkapitalistiska ordningen pålagt dem, att befria mänskorna från att vara tjänare under den ekonomiska organisationen och att i stället sätta dem i stånd att behärska den. Det är den verkliga ekonomiska frihet, som är ett värdigt mål för mänskorna att eftersträva."

  SvaraRadera